Over mij en mijn werkwijze

Coaching is het stimuleren van bestaande vaardigheden en het aanmoedigen van de ontwikkeling van nieuwe kwaliteiten. 

Mijn opleiding

Na het afronden van mijn HBO-opleiding Beroepskeuze en Arbeidsvoorziening aan de Academie voor Mens en Arbeid in Deventer in 2001 heb ik bij het Atma Instituut in Amersfoort de opleiding tot LifeCoach gevolgd in 2010. Een opleiding met keurmerk van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Begin 2016 heb ik de opleiding Mindfulness-Based Coaching aan het Instituut voor Mindfulness afgerond. Ik heb de basisopleiding ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) begin 2019 bij See-True afgerond en ben daarna doorgegaan met de gedragstherapeutische behandeling van slapeloosheid met ACT. Voor meer informatie over mijn opleiding en werkervaring kan je terecht op LinkedIn.

Mijn werkwijze

Welke vraag je ook hebt en welke werkwijze ik daarvoor ook inzet, ik ga er vanuit dat jij zelf het beste weet welke keuzes en oplossingen bij je passen. Ik help je om dit concreet te maken en om te zetten in een haalbaar actieplan. Ik maak gebruik van verschillende praktische technieken zoals het maken van een talentenstamboom, het afnemen van een beroepskeuzeonderzoek, wandelcoaching in de natuur, visualisatie-oefeningen, Acceptatie en Commitment Therapie (ACT), mindfulness-oefeningen, Voice-dialogue en vooral veel vragen stellen.

Een intakegesprek is vrijblijvend en gratis. Tijdens dit korte gesprek kijken we samen of het klikt en of het zinvol is om een coachtraject te starten met de vraag die je hebt.

Kosten voor particulieren

Alle afspraken kunnen zowel online (via Zoom) of in de praktijk in Oosterbeek plaatsvinden.

Slaapcoaching

6 afspraken van ongeveer een uur, gratis intake half uur

€ 529

Loopbaancoaching

6 afspraken van ongeveer een uur, gratis intake half uur

€ 529

ACT-traject

8 afspraken van ongeveer een uur, gratis intake half uur

€ 649
Niet nagekomen afspraak zonder afmelding € 85
Afmelding binnen 24 uur voor de afspraak € 42,50

Meer informatie of een kennismakingsafspraak? Neem contact op!

Vul je naam en e-mailadres in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Telefonisch ben ik te bereiken via: 06-12679598 (Whatsappen mag ook) en mijn mailadres is: info@tessadekkers.nl. 

7 + 11 =

Omdat coachen een professioneel vak is waarin ik nooit uitgeleerd raak, ben ik aangesloten bij meerdere organisaties.

  • NOBCO is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland. NOBCO werkt continu en actief aan de professionalisering van het coachvak. De Internationale Ethische Code (IEC) biedt richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze voor coaches. In de IEC is opgenomen hoe ik als beroepscoach omga met thema’s als integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, (eigen) verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid. Je kunt deze code hier vinden.
  • Ik werk met de Coaching Monitor, een door NOBCO ontwikkeld evaluatie-instrument. Met de Coaching Monitor krijgen coaches en klanten (eventueel opdrachtgevers) meer inzicht in de effectiviteit van coachtrajecten. Je vindt hier meer uitleg over de vijf functies van de Coaching Monitor.
  • ACBS en ACBS BeNe: Association for Contextual Behavioral Science en haar Nederlandstalige afdeling. ACBS richt zich op het verlichten van menselijk leed en de vooruitgang van het menselijk welzijn door middel van onderzoek en de praktijk, vanuit de filosofie van het functioneel contextualisme. Lees hier de folder over ACT (Acceptance and Commitment Therapy).
  • Coachfinder: een initiatief van Psychologie Magazine. De juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. En wat mag je eigenlijk verwachten van een coach? Om kwaliteit te kunnen bieden, stelt Coachfinder een aantal standaardeisen aan de aangesloten coaches. Het belangrijkste: een opleiding die geaccrediteerd is door een van de organisaties die de kwaliteit van coachingopleidingen in Nederland beoordelen (oa NOBCO). Daarbij een werkwijze die aansluit bij de uitgangspunten van Psychologie Magazine: gebaseerd op inzichten uit de wetenschap en evidence based methodieken. Klanten die via Coachfinder komen, krijgen een kosteloos kennismakingsgesprek. Als aangesloten coach onderschrijf ik bovendien de  gedragscode.
  • Intervisie: in regio Nijmegen/Arnhem vorm ik samen met vier ACT-professionals een intervisiegroep. We komen tweemaandelijks bij elkaar om casussen te bespreken en elkaar scherp te houden op het gebied van ACT.

Over mij

Graag moedig ik je aan om te doen wat jij waardevol vindt met een kort coachtraject, een duidelijk doel en een positieve, praktische instelling.

Social

Nieuwsbrief

Aangesloten bij Coachfinder

Tessa Dekkers is aangesloten bij Coachfinder

gratis tips in je mailbox!

Meld je aan voor informatie over leuker werken & leven.

blogs

Blogs over mijn werkwijze. Wil je meer weten of op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan hierboven in voor mijn nieuwsbrief.

Slaapklachten en de huisarts

Slaapklachten en de huisarts

Slechts 10 tot 15 procent van de mensen met slaapproblemen gaat hier mee naar een (huis)arts. Huisartsen hebben een richtlijn bij klachten op het gebied van slapen. Deze richtlijn stelt dat de behandeling bij voorkeur niet medicamenteus moet zijn en vooral moet...

Lees meer
Van doen naar dromen

Van doen naar dromen

Als het plaatje van het gewenste doel, het gedrag dat hierbij hoort en de ondersteuning die je daarbij nodig hebt, klopt dan is het veranderen van je gedrag echt haalbaar. En hoe vaker je je nieuwe gedrag uitvoert, hoe groter de kans dat het volhouden langzamerhand overgaat naar een gewoonte. Dat is waar je wilt zijn, want dat betekent dat het geen moeite meer kost.

Lees meer