Blogs en artikelen

Van doen naar dromen

Van doen naar dromen

Als het plaatje van het gewenste doel, het gedrag dat hierbij hoort en de ondersteuning die je daarbij nodig hebt, klopt dan is het veranderen van je gedrag echt haalbaar. En hoe vaker je je nieuwe gedrag uitvoert, hoe groter de kans dat het volhouden langzamerhand overgaat naar een gewoonte. Dat is waar je wilt zijn, want dat betekent dat het geen moeite meer kost.

Lees meer
Gekke (zomer)tijd

Gekke (zomer)tijd

Een uur korter slapen oftewel een uur korter thuisblijven. De een heeft last van het verplicht verschuiven van z’n ritme en de ander doet dit zonder moeite. Let er in ieder geval op dat je voldoende nachtrust krijgt, dat is namelijk ontzettend belangrijk voor je gezondheid en je humeur.

Lees meer
Aftrek studiekosten 2020

Aftrek studiekosten 2020

Het kabinet gaat de fiscale aftrek van scholingsuitgaven, ook wel aftrek studiekosten 2020 genoemd, vervangen door een individuele leerrekening. Omdat  de uitwerking van dit STAP-budget nogal wat tijd vraagt, wordt de invoering verwacht vanaf 2021. Dit betekent dat de fiscale studieaftrek in 2020 nog blijft bestaan en je dus ook in 2020 je studiekosten nog kunt aftrekken.

Lees meer