Blogs en artikelen

Goed slapen begint overdag

Goed slapen begint overdag

Slaapproblemen kunnen het topje van de ijsberg vormen met onder het wateroppervlak een flinke massa ontevredenheid, zorgen, overtuigingen en belemmeringen. Daarom is er binnen mijn slaaptraining ruim aandacht voor zingeving en het leven naar je persoonlijke waarden.

Lees meer
Aftrek studiekosten 2021

Aftrek studiekosten 2021

Het kabinet gaat de fiscale aftrek van scholingsuitgaven, ook wel aftrek studiekosten 2021 genoemd, vervangen door een individuele leerrekening. Omdat  de uitwerking van dit STAP-budget nogal wat tijd vraagt, wordt de invoering verwacht vanaf 2022. Dit betekent dat de fiscale studieaftrek in 2021 nog blijft bestaan en je dus ook in 2021 je studiekosten nog kunt aftrekken.

Lees meer
Slaapklachten en de huisarts

Slaapklachten en de huisarts

Slechts 10 tot 15 procent van de mensen met slaapproblemen gaat hier mee naar een (huis)arts. Huisartsen hebben een richtlijn bij klachten op het gebied van slapen. Deze richtlijn stelt dat de behandeling bij voorkeur niet medicamenteus moet zijn en vooral moet...

Lees meer
Van doen naar dromen

Van doen naar dromen

Als het plaatje van het gewenste doel, het gedrag dat hierbij hoort en de ondersteuning die je daarbij nodig hebt, klopt dan is het veranderen van je gedrag echt haalbaar. En hoe vaker je je nieuwe gedrag uitvoert, hoe groter de kans dat het volhouden langzamerhand overgaat naar een gewoonte. Dat is waar je wilt zijn, want dat betekent dat het geen moeite meer kost.

Lees meer

Nieuwsbrief ontvangen?

Workshops